Vernissage Paris

Bine ati venit in regatul fanteziei !

Intr-o lume in care suprarealismul si natura moarta convietuiesc intr-o perfecta armonie, in echilibru.

Universul structural prezinta cu eleganta universul autentic al lui Hamid Nicola Katrib.

Bulele de eter aduc un sens infailibil al stabilitatii care atinge un sentiment interior profund. Fiecare in parte are un rol important in stabilitatea globala a obiectelor reprezentate cu seninatate.

"Bulles d'Ether" este o serie care interogheaza conceptul de timp si spatiu. Totul pare sa pluteasca, frontierele dintre vise si realitate sunt sterse. Fiecare element prezent in pictura artistului are o semnificatie particulara. Acesta prezinta astfel interpretarile sale prinvind subiecte religioase, mitice, ale mediului inconjurator, spirituale, pentru a nu aminti decat cateva dintre ele...

Aceasta expozitie personala este o traducere, in limbajul lui Hamid Nicola Katrib, a propriei sale viziuni a lumii, reinterpretand miscarea suprarealista. Estetismul nu lipseste, iar eleganta completeaza la perfectie aceasta expozitie intima. Operele expozitiei creeaza o corelatie intre ceea ce este ascuns si ceea ce se poate vedea cu ochiul liber. Totusi, observand cu atentie detaliile pictate atat de minutios de artist, spectatorul poate intelege astfel intentia generata de pictor. Interpretarea face parte integranta din pictura sa.

Hamid Nicola Katrib este in acelasi timp designer, arhitect si pictor, toate acestea alcatuind un artist distinct, atent la detaliile structurate printr-o tehnica rafinata. S-a nascut in Romania si a studiat in Liban. Locuieste si creeaza in prezent la Bucuresti, unde se afla si galeria sa, NHK Gallery.

Universul sau este un regat in care creatiile, culorile si lumina sa se intrepatrund intr-un design non conformist si dinamic. Este pasionat de elementele care devin extraordinare prin arta. in spiritul sau liber si entuziast, Hamid Nicola Katrib ne invita in visele sale care au devenit aici realitate.

Ludwig Otto