Casa mea 2013

Care consideri ca sunt beneficiile unui club privat de home & deco in tara noastra ?

Hamid Nicola Katrib (HNK): In primul rand, pentru mine, ca designer, este important ca proiectul pe care il prezint clientului sa fie cat mai real cu putinta. Cu cat ii oferi unui client mai multe detalii si indicii despre cum va arata apartamentul/casa la final, cu atat mai interesat va fi de amenajare. De aceea, consider ca acest club privat de shopping pentru articole home & deco este de mare ajutor atat pentru designeri, dar mai ales pentru client. Acesta poate alege dintr-o gama variata de produse si accesorii stand acasa sau la birou, fara a fi necesara deplasarea la magazin.

Conceptul homeycomb.ro mi-a placut de la inceput. Produsele sunt prezentate foarte bine si exista branduri pe care nu le-am gasit pana acum in tara noastra si de multe ori trebuia sa le comand din alte tari, iar livrarea putea dura si pana la 2 luni. Mai mult, ma fascineaza faptul ca acum pot include obiecte de design premium si in amenajari cu buget mic, datorita reducerilor de pana la 80% la branduri renumite.

2. Dintr-o gama variata de produse, care sunt criteriile atunci cand alegeti elementele pentru decorarea unui apartament/unei camere?

HNK: In primul rand, desi inspiratia este omniprezenta, un factor decisiv il are personalitatea clientului.

Este drept ca bugetul este cel care stabileste limitele amenajarii, insa dincolo de acesta fiecare are anumite inclinatii, preferinte, stiluri de viata, elemente care ar trebui sa se reflecte la finalul proiectului.

De multe ori sunt pus in situatia de a face un compromis intre practic & frumos pentru a le transforma intr-un ambient estetic si cat mai functional. Si nu in ultimul rand, orice proiect finalizat prinde viata datorita atmosferei create de catre cei care il vor locui. :)

3. De ce ar trebui o persoana sa apeleze la sfaturile unui designer de interior?

HNK: Atunci cand vrei sa amenajezi fie o locuinta, restaurant, hotel sau magazin, iti doresti ca spatiul sa fie cat mai eficient, mai frumos, sa se plieze perfect pe gusturile tale si sa iti asigura confortul pe care il cauti. Insa, nu intotdeauma ceea ce ne place se potriveste cu spatiul respectiv. Un designer de interior, in schimb, stie cum sa creeze acesta armonie. Este important sa cerem sfatul unui designer pentru a vedea ce ni se potriveste personalitatii noastre, nevoilor si spatiului si daca bugetul pe care il avem ne permite sa transformam dorintele in realitate.

De multe ori, pe langa design fac si multa psihologie cu clientii mei... Se intampla si ca unii clienti sa fi intrat in contact cu lucrarile mele – fie amenajari, fie picturi - inainte de-a ne cunoaste, astfel incat la prima intalnire deja avem un punct de pornire. Si nu in ultimul rand, rolul meu in calitate de arhitect este de a oferi o mana de ajutor in rezolvarea problemelor tehnice pe care le include un proiect si care nu tin exclusiv de partea de amenajare.

4. Care dintre produsele Homeycomb v-a atras atentia? L-ati folosi intr-una din amenajarile dvs?

HNK: Brandurile internationale de home & deco care nu existau pana acum pe piata din Romania sunt extrem de bine venite. Navigand pe homeycomb.ro, am descoperit un suport de umbrele Pezzani care completeaza perfect amenajarea apartamentului unui tanar dinamic si plin de optimism http://www.homeycomb.ro/suport-umbrele-molla-pezzani-italia.aspx

5. Atunci cand alegeti decoratiuni cu clientul dvs., care sunt cele mai accesibile moduri de a achizitiona mobilier, accesorii etc?

HNK: De cele mai multe ori ne alocam cateva zile intregi pentru a merge prin magazine de specialitate. Ce-i drept, desi pierdem mult timp in trafic, nu gasim de fiecare data ceea ce ne dorim.

Cataloagele si revistele de design sunt importante atunci cand alegem piesele de mobilier. In plus, de multe ori cand am nevoie de piese customizate apelez la studioul de mobilier la comanda al unui prieten care dispune de o gama complexa de modele de mobilier si tapiterii pentru canapele, fotolii etc.. Acestea se pot realiza la comanda in functie de modelul dorit.

Dar, ma bucur ca am descoperit homeycomb.ro deoarece vine cu o solutie eficienta atat din punct de vedere al costurilor, cat si din cel al timpului de livrare. O gama larga de produse, la doar un click distanta.:)

6. Aveti vreun brand de home & deco preferat?

HNK: Pot spune ca am mai multe branduri pe care ma pot baza si care stiu ca imi ofera ceea ce imi doresc. Insa bugetul fiind cel care decide aproape intotdeauna, prefer sa nu raman fidel unui anumit brand. Imi plac mult brandurile italiene si obiectele de la anticariate care pot fi restaurate pentru mobilier si prefer in general liniile curate, corecte subliniate de cateva accente indraznete.

7. Cum este piata de home & deco din Romania comparativ cu alte tari europene?

HNK: Piata din Romania este relativ noua, in comparatie cu alte tari unde oamenii acorda un interes deosebit acestui sector si apeleaza adesea la un designer de interior pentru decorarea casei. Din experienta mea, foarte multi romani prefera sa-si amenajeze casele singuri, mizand pe idee ca romanul este priceput la toate. La final, isi da seama ca ajutorul unui specialist era foarte important, atat ca sfaturi, viziune, dar si din punct de vedere al gestionarii bugetului.
Cu toate acestea, am constatat ca in ultimul timp criza financiara i-a determinat pe clienti sa fie mai atenti la investitiile pe care le fac. Prefera sa apeleze la specialisti care sa le ofere solutii eficiente pe termen lung, decat sa investeasca in obiecte de proasta calitate, sau care alaturi de celelalte piese din amenajare nu formeaza armonia pe care si-o doresc.

Proiectele mele pot fi vizionate pe www.hamid-nicola-katrib.ro, iar in curand voi lansa si o platforma de comunicare online pentru a putea posta si mai des proiectele la care lucrez, magazinele de decoratiuni pe care le frecventez si multe alte insight-uri profesionale si nu numai. :)

Click here for the article