Festivalul brazilor 2015

Hamid Nicola Katrib & Pop Art Design

Povestea bradului de anul acesta a pornit de la mulțimea de amintiri care ni se declanșează odată cu venirea Crăciunului. Atunci retrăim anii copilăriei și bucuria pură a surprizelor. Pasărea din colivie este simbolul tuturor momentelor frumoase ale Crăciunului, la care revenim cu plăcere și le regăsim în memorie la fel de luminoase și proaspete.

Păsările au devenit un laitmotiv în picturile mele, fiindcă le asociez cu mesagerii veștilor bune, cu prevestitorii de vreme frumoasă și roade bogate, dacă ar fi să ne raportăm la semnificația colindelor de Crăciun. În viziunea mea, pasărea simbolizează omul, pus în diferite situații în funcție de contextul și povestea pe care le croiesc în fiecare pictură.

Forma aparte a bradului face trimitere la sezonul rece, la iceberg-uri cu forme sculpturale. De altfel, întreaga creație este gândită ca o instalație, ca o operă de artă, care poate duce cu gândul la suprarealismul din tablourile pictate de mine. Aici, lumina joacă un rol important și amintește de strălucirea și căldura sărbătorilor de iarnă.

Click here for the article