Igloo 2014

Premiile Insign Awards în exclusivitate la Palatul Noblesse

Galeriile Noblesse, susținători ai design-ului românesc de valoare, și-au premiat seara trecută câștigătorii competiței Insign Awards în cadrul unui eveniment fastuos organizat la noul sediu, in cadrul Palatului Noblesse. În competitia Insign Awards, organizată pentru al patrulea an consecutiv de către Galeriile Noblesse, dedicată arhitecților și designerilor de interior au intrat peste 180 de proiecte la categoriile Junior și Senior, secțiunile Casă și HORECA/Spații Publice .

„Acest concurs a devenit deja tradiție și iși propune să reunească cele mai frumoase și interesante proiecte realizate de designeri și arhitecți români. Consider că avem mulți profesioniști și tineri talentați a căror valoare trebuie făcută cunoscută atât în țară cât și peste hotare. Prin relațiile strânse pe care Galeriile Noblesse le au cu cele mai mari firme de mobilier, placări și decorațiuni pentru amenajări interioare al căror reprezentant suntem în România, putem contribui într-un mod inedit la promovarea valorilor românesti pe plan internațional. Insign Awards înseamnă o recunoaștere a valorilor în designul interior, oferind o imagine complexă a potențialului designului românesc”, a declarat CEO Group Noblesse, Loredana Preda.

Proiectele finaliste s-au remarcat prin diversitatea stilurilor abordate, prin originalitate și spirit creativ atrăgând atenția juriului. S-au remarcat proiectele în stil industrial- vintage, retro si minimalist, cu inspirație din tendințele internaționale, în spații neconvenționale publice și rezidențiale.

Marele câștigator al concursului este, pentru a doua oară, arhitectul Hamid Nicola Katrib cu amenajarea unei locuinte in zona de Nord a Bucurestiului.

Festivitatea de premiere a concursului INSIGN AWARDS a insemnat inaugurarea Palatului Noblesse care gazduieste atat show-room-ul Galeriilor Noblesse cat si Centrul de Arta si Evenimente Palatul Noblesse si biroul de arhitectura si design interior Studio Insign. Palatul Noblesse este o cladire monument istoric care dateaza din 1881, fiind construita de arh. Alexandru Savulescu. Timp de peste 35 de ani a fost resedinta bancherului Berkovitz si a familiei sale, iar in perioada comunista a devenit Cercul Pionierilor si Soimilor Patriei. 20 de ani a ramas in uitare, fiind nelocuita, pana in 2012 cand Group Noblesse a achizitionat-o si a demarat in anul urmator lucrarile de consolidare, restaurare si amenajare interioara. In aproximativ un an fosta resedinta Berkovitz a primit o infatisare noua, plina de stralucire datorita interventiilor majore de amenajare. S-au restaurat cu multa responsabilitate elementele importante legate tâmplăria interioara, stucaturile, sobele originale, caramida aparenta, fierul forjat care au fost restaurate. Lucrarile de amenajare interioara au adus un farmec in plus datorita pardoselilor din marmura intarsiata, stucaturilor adaugate si a peretilor imbracati in boiserie si a produselor exclusiviste din portofoliul Galeriilor Noblesse alaturi de lucrari de arta si piese de anticariat apreciate de toti participantii la festivitate.

Click here for the article